LOGO PNG ללא רקע

All Beauty and Skincare

קרם הגנה – למה, כמה ואיך?

בואו נדבר על הפיל שבחדר: קרם הגנה.
קרם הגנה הוא אולי אחד הנושאים הכי מדוברים בעולם הטיפוח בשנים האחרונות, ויש לזה סיבה טובה בהחלט. לא סתם אני בוחרת לפתוח את הבלוג הזה בפוסט על קרם הגנה – הוא פשוט המוצר הבסיסי והחשוב ביותר בכל שגרת טיפוח.
אני בטוחה שהרבה מכן זוכרות היטב את קרם ההגנה ההוא שהיו מורחים עליכן בילדות – בטיולים, בים או בבריכה – והמחשבה על מריחת קרם כל-כך לבן, דביק, כבד ובעל ריח חזק על הפנים גורמת לכן לחלחלה. אני פה כדי לספר לכן, למקרה שאתן עוד לא יודעות, שיש דרך אחרת. אבל לפני שנצלול לעומק, אנחנו צריכות לדבר על החשיבות של קרם ההגנה, ולמה בעצם עושים ממנו כזה סיפור.

 

למה?

כולכן בטח יודעות שהסיבה העיקרית והחשובה ביותר למרוח קרם הגנה, היא להגן על עצמנו מפני סרטן העור. אבל מעבר לעניין ה"זניח" הזה – ידעתן גם שקרם הגנה מגן על העור שלכן מפני הזדקנות מוקדמת?
קרני השמש משחררות גלי קרינה באורכים שונים, כאשר הסוגים הידועים והמזיקים ביותר שבהם הן קרינת UVA וקרינת UVB. בעוד שלקרינת UVB אורך גל קצר יחסית והיא זו שגורמת לכוויות, לקרינת UVA אורך גל ארוך יותר – מה שמאפשר לה לחדור יותר לעומק העור – ולגרום, בין היתר, להרס של קולגן, וכתוצאה מכך לקמטים ולעור נפול. למעשה, ותקראו את זה טוב: כ-70%-90% מההזדקנות המוקדמת של העור, נגרמת כתוצאה מחשיפה לקרינת השמש. שוקינג, הא?
בקיצור, אם אתן רוצות להימנע מסרטן העור ועל הדרך לשמור על העור שלכן צעיר ורענן, אתן חייבות לעשות שימוש בקרם הגנה בעל ספקטרום רחב (Broad Spectrum), כלומר כזה שמגן עליכן גם מפני UVA וגם מפני UVB, על בסיס יומיומי – בחורף, בקיץ, בסתיו, באביב ובכל פעם שיש אור בחוץ.

 

 

כמה?

אז אחרי שדיברנו על ה"למה", אנחנו צריכות לדבר על ה"כמה" – כלומר כמה SPF (Sun Protection Factor). תנשמו עמוק, כי אנחנו הולכות לצלול לעומק (ואתן אולי מקללות אותי עכשיו, אבל אני בטוחה שתודו לי על זה בהמשך):

אז באופן כללי, כדי לקבל הגנה שאשכרה שווה משהו – חשוב לבחור במינימום SPF 30 (ואם לומר את האמת, אני לא יורדת מ-SPF 50). ואם אתן במקרה מתאפרות על בסיס קבוע וחושבות עכשיו לעצמכן "היי, יש לי במייקאפ SPF 30, ניצלתי ממריחת קרם הגנה, הידד!" – תחשבו שוב. כי ל"כמה" שלנו יש עוד אלמנט שאנחנו צריכות לדבר עליו – והוא מהי הכמות שאנחנו צריכות למרוח כדי לקבל את ה-SPF שכתוב על התווית של קרם ההגנה.
אז האמת היא שצריך למרוח שתי שכבות נדיבות מאוד של קרם הגנה – וכשאני כותבת "נדיבות מאוד", אני מדברת על בערך רבע כפית (בסה"כ) – כמות של מייקאפ שבהחלט תעשה לכן קייק-פייס רציני.
"ואם אני אמרח פחות?" – טוב ששאלתן. לכמות של קרם ההגנה שאתן מורחות יש קורלציה ישירה למידת ההגנה שאתן מקבלות. אם למשל בחרתן בקרם הגנה עם SPF 30, ומרחתן רק שמינית כפית (חצי מהכמות) – תקבלו בפועל SPF 15. אם מרחתן רק חצי מהכמות של קרם הגנה עם SPF 50 – תקבלו בפועל SPF 25. מרחתן פחות? תקבלו אפילו פחות מזה. אני חושבת שהנקודה ברורה. אה, ו… קרם הגנה לא מחזיק על העור לנצח, ככה שאם אתן מסתובבות בחוץ, חשוב לחדש אותו בכל שעתיים-שלוש, וכמובן שאם אתן נרטבות או מזיעות – חשוב לחדש אותו מיד.

וסתם כדי לסבך את העניינים קצת יותר, אני הולכת לספר לכן עוד פרט מהותי שכדאי שתדעו: ה-SPF הוא דירוג שלוקח בחשבון את קרינת ה-UVB בלבד. אם אתן רוצות לדעת כמה קרם ההגנה מגן עליכן גם מקרינת ה-UVA, שימו לב לסימון ה-PA שעל האריזה. בשונה מ-SPF, ה-PA מסומן בפלוסים ולא במספרים, כאשר הסקאלה שלו נעה בין אחד ועד ארבעה פלוסים. +PA מסמן את ההגנה הנמוכה ביותר, ואילו ++++PA מסמן את ההגנה הגבוהה ביותר. למרבה הצער, במרבית העולם נושא קרינת ה-UVA לא מפוקח דיו, ככה שאת סימון ה-PA תוכלו למצוא בעיקר בקרמים שמיוצרים בקוריאה וביפן. אבל החדשות המשמחות הן שלאחרונה, יותר ויותר חברות מאזורים אחרים בעולם מוסיפות את הסימון הזה לקרם שלהן.

 

איך?

עכשיו אתן בטח חושבות לעצמכן: "אבל איך? איך לעזאזל אוכל למרוח כזאת כמות ענקית של קרם הגנה, מבלי לחנוק לחלוטין את העור שלי ולהתחצ'קן עד הערב – בייחוד בקיץ?!". לפני שאתן מתייאשות ממני, אספר לכן שהיום קיימות אלטרנטיבות נהדרות, ואם כבר הזכרנו את יפן וקוריאה בסעיף הקודם – אני רוצה להמליץ בחום על קרמים משם, שמתאפיינים לרוב במרקם קליל ונעים ביותר. את הקרמים האלה תוכלו למצוא באתרים כמו Iherb, YesStyle, Beauty Bay, Cult Beauty ועוד, ובטח תצטרכו להתנסות בכמה וכמה קרמים עד שתמצאו את הסופרסטאר האישי שלכן – אבל תאמינו לי, זה יהיה כל-כך שווה את זה!

אם אתן ממש קלולס ואין לכן מושג מאיפה להתחיל, הנה המלצה על כמה מהאהובים עליי:

++++G9skin – White In Milk Sun SPF 50 PA

++++Hada Labo – uv white gel spf 50 PA

++++Skin79 – waterproof sun gel uv waterproof sunscreen SPF 50 PA

חשוב לי לציין שעל אף שאני מאוהבת בקרמים האלה, אני לא יכולה להבטיח שהם יעבדו בוודאות גם בשבילכן, פשוט כי קרם הגנה (וכל מוצר טיפוח אחר, למען האמת) זה עניין של העדפה אישית, סוג העור שלכן, הפעילויות שאתן מבצעות והצרכים האינדיבידואליים שלכן. באופן כללי, אספר לכן שסוג העור שלי הוא רגיל-שומני, צבע העור שלי בהיר-בינוני, ואני מעדיפה קרמים קלילים אבל מלחחים, שלא משאירים לבן על הפנים ולא גורמים לי לגירוי בעיניים.
אם השארתי אתכן עם טעם של עוד ואתן רוצות המלצות נוספות, כתבו לי בתגובות ואשמח להקדיש לזה פוסט. 😊

בינתיים, תברחו מהשמש.

 

שיתוף

6 Responses

  1. תודה החכמתי 🙂 עשית לי חשק לגור בדירת מרתף חח.

    רק אציין שכשנזהרים כל כך מהשמש ומורחים קרם שיזוף צריך לעתים להשלים את הויטמין D בדרכים אחרות כמו תוספי תזונה

    1. חחח יש בזה משהו 😉
      לגבי הוויטמין די – בעיקרון מספיקה חשיפה של הזרועות למשך כמה דקות ביום כדי לקבל את כמות ויטמין ה-D היומית הנדרשת לנו, אבל כמובן שמומלץ לבצע בדיקות תקופתיות ולהשלים חסרים במידת הצורך 🙂

  2. איזה פוסט חשוב ומלמד, השכלתי! פלוס זאת תזכורת בשבילי לא לחפף עם קרם ההגנה, מה שקורה לעיתים:)
    מה שעוזר לי להתמודד עם כמות קרם ההגנה היא לשים אותו בבוקר בכמה שכבות ורק אחרי שהוא נספג, אחרי כמה דקות, לשים את המייקאפ. עדיין הבסיס קצת שמנוני אבל המצפון שלי נקי;) (פלוס כובע רחב שוליים)

    1. איזה כיף לקרוא! 🙂 שמחה שהצלחתי לעזור.
      תודה על הטיפ המעולה, וצודקת לגמרי לגבי הכובע רחב השוליים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *