LOGO PNG ללא רקע

All Beauty and Skincare

איך נבחר קרם הגנה?

כמו שבטח כבר הבנתן, בבלוג הזה אנחנו הולכות לדבר ה מ ו ן על קרם הגנה. ואם אתן חדשות פה ולא יודעות מה הקשר לסקין-קר ולמה מגיע לכן העונש הזה, לפני הכל אני ממליצה לכן בחום לבקר בפוסט הזה.
אז אחרי שהבנו למה קרם הגנה הוא חלק בלתי נפרד והחלק החשוב ביותר בשגרת הטיפוח שלכן, היום נלמד איך לבחור קרם הגנה שיתאים בדיוק לצרכים ולרצונות שלכן – כזה שאשכרה תיהנו למרוח על הפנים.

נשמע מופרך? אחרי שתסיימו לקרוא את הפוסט הזה אני בטוחה שתשנו את דעתכן. בואו נתחיל.

 

לפני הכל – כמה SPF?

לפני שאנחנו נכנסות לסוגי ההגנה שקיימים היום, אנחנו חייבות לדבר על נושא ה-SPF ולהפריך מיתוס פופולארי. אז ככה: יש איזושהי מיסקונספציה שאין הבדל משמעותי בין SPF 15 ל-SPF 30 ומעלה, כי SPF 15 כבר מספק לנו 93% של הגנה מהשמש, ו- SPF 30 נותן לנו הגנה של 97% מפני השמש – לכאורה הבדל זניח של ארבעה אחוזים בלבד. אבל למען האמת, זו לא הדרך הנכונה להסתכל על זה. הדרך הנכונה יותר להסתכל על זה היא לא לחשוב על כמה קרינה נחסמת בזכות קרם ההגנה, אלא כמה קרינה כן חודרת לכן לעור למרות קרם ההגנה.

במילים אחרות:
כשאתן עושות שימוש ב-SPF 15, אתן למעשה נותנות ל-7% מקרינת השמש לחדור לעור שלכן. לעומת זאת, כשאתן עושות שימוש ב-SPF 30, אתן נותנות רק ל-3% מקרינת השמש לחדור לעור שלכן. כשמסתכלים על זה ככה, מבינים ש-SPF 30 למעשה יעיל מ-SPF 15 ביותר מפי 2. בכל מקרה, אני אישית לא יורדת לעולם מ-SPF 50 (שמספק, אגב, 98% של הגנה מהשמש).

 

קרם הגנה – סוגים

אחרי שסגרנו את נושא ה-SPF, אנחנו יכולות לדבר על סוגי ההגנה שקיימים כיום. בגדול (ממש בגדול), בשוק קיימים היום שני סוגים עיקריים של קרם הגנה: קרם הגנה אורגני (ידוע גם בכינוי "כימיקלי") וקרם הגנה מינרלי (ידוע גם בכינוי "פיזיקלי"), כאשר לכל אחד מסוגי ההגנה האלה החסרונות והיתרונות שלו. יש קרמים שגם משלבים בין שני סוגי ההגנות הללו, ומכילים למעשה גם רכיבים אורגניים וגם רכיבים מינרליים.

 

 

קרם הגנה מינרלי ("פיזיקלי")

קרם הגנה מינרלי, כשמו כן הוא – מדובר בקרם שמתבסס על מינרלים, ובאופן ספציפי יותר: על אבץ (Zinc Oxide), טיטניום (Titanium dioxide) או שילוב של שניהם. פעם היה נהוג לחשוב שהשכבה שהמינרלים האלה יוצרים על העור, גורמת למעין רפלקציה שמסיטה את קרני השמש מהעור וככה למעשה מגינה עליו, כמו מעין "מסך", מחסום "פיזי" מפני הקרינה (לכן נהוג לקרוא לקרם הזה בשם הפחות מדויק – "פיזיקלי"). היום אנחנו יודעים שבדומה לקרם הגנה אורגני, שנדבר עליו ממש עוד מעט, גם קרם הגנה מינרלי "סופג" את רוב קרני השמש ומנטרל אותן, ומסיט הלאה רק חלק קטן מהן. מה שאני מנסה להגיד פה, זה שהמנגנון שבאמצעותו שתי סוגי ההגנות האלה מנטרלות את קרינת השמש הוא כמעט זהה.

יתרונות: ידידותי מאוד לרוב סוגי העור, לא גורם לגירוי או לצריבה בעור או בעיניים.
חסרונות: קרם במרקם "כבד" יחסית, לרכיבים המינרליים יכול להיות אפקט מייבש על העור, עשוי להשאיר סימנים לבנים או שכבה לבנה/בוהקת על העור (פחות מתאים לבעלי עור כהה).
איך משתמשים?
מורחים רבע כפית ב-2 שכבות (מורחים שמינית כפית, מחכים שייספג ומורחים עוד שמינית כפית). מחכים כ-20 דקות כדי לאפשר לקרם להתגבש לכדי שכבת הגנה יציבה. לאחר מכן ניתן לצאת מהבית. לאחר שעתיים-שלוש בשמש או בכל מקרה של ניגוב הפנים, הזעה או מגע עם מים, חשוב לחדש את ההגנה.

 

קרם הגנה אורגני ("כימיקלי")

קרם הגנה אורגני הוא קרם הגנה שמבוסס על פילטרים אורגניים, כמו למשל Homosalate, Octinoxate, Avobenzone, Uvinul A Plus, Tinosorb S/M, Oxybenzone ועוד. האמת היא שיש המון פילטרים אורגניים כיום בשוק, ובאמת שהיריעה קצרה מלהרחיב על כולם, אז אתן יכולות פשוט לחשוב על זה ככה: קרם הגנה שלא מכיל אבץ או טיטניום, הוא למעשה קרם הגנה שמתבסס על רכיבים אורגניים ולא מינרליים. הקרם סופג את קרני השמש, מפרק אותן וממיר אותן לאנרגיית חום ש"מתנדפת" מהעור.

יתרונות: נספג מהר, קליל מאוד על העור, שקוף לחלוטין – לא משאיר סימנים לבנים.
חסרונות: עלול לגרום לגירוי או צריבה בעור או בעיניים (במידה ויש רגישות לאחד המסננים).
איך משתמשים?
באותו האופן שבו משתמשים בקרם הגנה מינרלי.

אני יודעת שהפוסט הזה היה קצת יותר טכני, אבל אני בטוחה שהוא יעזור לכן לעשות סדר בדברים ולבחור את סוג ההגנה הטובה יותר עבורכן. אם יש לכן שאלות/הערות/הארות – אני פה! 😊

שיתוף

3 Responses

  1. פוסט מושלם! סוף סוף הצלחתי להבין את קונספט הפיזיקלי/כימיקלי שתמיד מבלבל אותי ואף פעם לא מצליחה לזכור מה זה מה. מחכה כבר לפוסט הבא:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *